Örtig quornfärssås med spaghetti
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili beroende på styrka
  • smör
  • 500 g quornfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater á 500 g
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk ramslök
  • 1 msk grönsaksfond Bong
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 4 port glutenfri spaghetti
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili beroende på styrka
  • smör
  • 500 g quornfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater á 500 g
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk ramslök
  • 1 msk grönsaksfond Bong
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 4 port glutenfri spaghetti
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Finhacka salladslök och chili. Smält smör i en panna. Fräs salladslök och chili lite snabbt.
  2. Lägg i quornfärsen och stek under omrörning så att den smular sig. Rör mer tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar alla örter och grönsaksfond, rör om och låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten (1 dl).
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll på grädden i färsen, och smaka av, tillsätt ev mer kryddor. Låt puttra i ca 6-8 minuter. Servera gärna med riven parmesan och en god sallad.