Örtig quornfärssås med spaghetti
Örtig quornfärssås med spaghetti
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1 röd chiliberoende på styrka
  • smör
  • 500g quornfärs
  • 2msk tomatpuré
  • 1burk krossade tomaterá 500 g
  • salt och peppar
  • 1tsk oregano
  • 1tsk rosmarin
  • 1tsk basilika
  • 1tsk timjan
  • 1tsk ramslök
  • 1msk grönsaksfondBong
  • 2dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 4port glutenfri spaghetti
Instruktioner
  1. Finhacka salladslök och chili. Smält smör i en panna. Fräs salladslök och chili lite snabbt.
  2. Lägg i quornfärsen och stek under omrörning så att den smular sig. Rör mer tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar alla örter och grönsaksfond, rör om och låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten (1 dl).
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll på grädden i färsen, och smaka av, tillsätt ev mer kryddor. Låt puttra i ca 6-8 minuter. Servera gärna med riven parmesan och en god sallad.