Örtmarinerad kyckling med med zucchinitagliatelle
Zucchini ersätter vanlig pasta, vilket är både gott och nyttigt. Pinjenötterna tar snabbt färg när de rostas, så var uppmärksam.
Portioner |
|
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- salt
- citronpeppar
- 1 citron finrivet skal
- 1 msk valfri olja
- tagliatelle
- 4 zucchini gärna gröna och gula
- 2 tsk salt
Örtröra
- 4 msk pinjenötter
- 2 msk smör
- 1 citron saften
- 1/2 dl vatten
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 dl finhackad basilika
- 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
- 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
Ingredienser
Örtröra
|
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingen. Klappa in citronskalet på kycklingen. Hetta upp oljan i en stek- panna. Bryn kyckling filéerna runt om. Lägg på ett lock och stek på medelvärme ca 8 minuter på vardera sidan, tills de fått fin färg. Efterstek några minuter, tills kycklingen är klar. Håll filéerna varma.
- Rosta pinjenötterna några minuter i en torr stekpanna. Ansa och skär zucchinin i långa tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Salta och låt stå ca 15 minuter. Lägg zucchinin i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt den rinna av. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter, citronsaft, vatten, peppar och örter och rör om.
- Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kyckling filéerna.