Örtmarinerad kyckling med med zucchinitagliatelle
Zucchini ersätter vanlig pasta, vilket är både gott och nyttigt. Pinjenötterna tar snabbt färg när de rostas, så var uppmärksam.
örtmarinerad kyckling
örtmarinerad kyckling
Votes: 2
Betyg: 2.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 msk valfri olja
  • tagliatelle
  • 4 zucchini gärna gröna och gula
  • 2 tsk salt
Örtröra
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 citron saften
  • 1/2 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad basilika
  • 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
  • 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
Portioner
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 msk valfri olja
  • tagliatelle
  • 4 zucchini gärna gröna och gula
  • 2 tsk salt
Örtröra
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 citron saften
  • 1/2 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad basilika
  • 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
  • 1/2 dl finhackad salladslök gröna delen
örtmarinerad kyckling
örtmarinerad kyckling
Votes: 2
Betyg: 2.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Salta och peppra kycklingen. Klappa in citronskalet på kycklingen. Hetta upp oljan i en stek- panna. Bryn kyckling filéerna runt om. Lägg på ett lock och stek på medelvärme ca 8 minuter på vardera sidan, tills de fått fin färg. Efterstek några minuter, tills kycklingen är klar. Håll filéerna varma.
  2. Rosta pinjenötterna några minuter i en torr stekpanna. Ansa och skär zucchinin i långa tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Salta och låt stå ca 15 minuter. Lägg zucchinin i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt den rinna av. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter, citronsaft, vatten, peppar och örter och rör om.
  3. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kyckling filéerna.