örtmarinerad kyckling
Örtmarinerad kyckling med med zucchinitagliatelle
Zucchini ersätter vanlig pasta, vilket är både gott och nyttigt. Pinjenötterna tar snabbt färg när de rostas, så var uppmärksam.
örtmarinerad kyckling
Örtmarinerad kyckling med med zucchinitagliatelle
Zucchini ersätter vanlig pasta, vilket är både gott och nyttigt. Pinjenötterna tar snabbt färg när de rostas, så var uppmärksam.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 citronfinrivet skal
  • 1msk valfri olja
  • tagliatelle
  • 4 zucchinigärna gröna och gula
  • 2tsk salt
Örtröra
  • 4msk pinjenötter
  • 2msk smör
  • 1 citronsaften
  • 1/2dl vatten
  • 2krm svartpeppar
  • 1/2dl finhackad persilja
  • 1/2dl finhackad basilika
  • 1/2dl finhackad salladslökgröna delen
  • 1/2dl finhackad salladslökgröna delen
Instruktioner
  1. Salta och peppra kycklingen. Klappa in citronskalet på kycklingen. Hetta upp oljan i en stek- panna. Bryn kyckling filéerna runt om. Lägg på ett lock och stek på medelvärme ca 8 minuter på vardera sidan, tills de fått fin färg. Efterstek några minuter, tills kycklingen är klar. Håll filéerna varma.
  2. Rosta pinjenötterna några minuter i en torr stekpanna. Ansa och skär zucchinin i långa tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Salta och låt stå ca 15 minuter. Lägg zucchinin i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt den rinna av. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter, citronsaft, vatten, peppar och örter och rör om.
  3. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kyckling filéerna.