Övernattpudding x 4
En mättande frukost som förbereds på kvällen, står i kylskåpet över natten och är redo att ätas på morgonen. Överblivna syltburkar med lock är perfekta att använda.
Tillagningstid | 6 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pudding
- 0,5 dl havregryn OBS! ej fiberberikade
- 0,75 dl laktosfri mjölk
- 0,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 2 tsk chiafrön
Smaksättning Alt 1:
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 1 msk hallonsylt
- 0,5 dl färska eller frysta hallon.
Smaksättning Alt 2:
- 2 tsk lönnsirap och 0
- 0,5 dl blåbär
Smaksättning Alt 3:
- 2 tsk kakao
- 1 tsk lönnsirap
- 0,5 banan
Smaksättning Alt 4:
- 1 msk jordnötssmör
- 1 tsk lönnsirap
- 0,5 banan
Ingredienser
Pudding
Smaksättning Alt 1:
Smaksättning Alt 2:
Smaksättning Alt 3:
Smaksättning Alt 4:
|
Instruktioner
- Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten.
- Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.