Paj med tre fyllningar
Ett något nyttigare pajrecept med kvarg som ger en saftigare pajdeg med mindre mängd fett. Kvarg och fetaost innehåller en liten mängd laktos, men båda finns att köpa laktosfria. Till pajerna passar det bra att servera en blandsallad.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 2 tim
Portioner
paj
Ingredienser
Pajdeg grundrecept
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 2 msk vatten
Ost & skinka
  • 200 g rökt skinka
  • 0,5 purjolök (gröna delen)
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lax & spenat
  • 200 g färsk bladspenat
  • smör
  • 200 g kallrökt lax strimlad
  • 3 msk gräslök hackad
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm riven muskot
Broccoli & fetaost
  • 200 g färsk eller fryst broccoli
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g tärnad fetaost
Tillagningstid 2 tim
Portioner
paj
Ingredienser
Pajdeg grundrecept
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 2 msk vatten
Ost & skinka
  • 200 g rökt skinka
  • 0,5 purjolök (gröna delen)
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lax & spenat
  • 200 g färsk bladspenat
  • smör
  • 200 g kallrökt lax strimlad
  • 3 msk gräslök hackad
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm riven muskot
Broccoli & fetaost
  • 200 g färsk eller fryst broccoli
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g tärnad fetaost
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Pajdeg
  1. Sätt ugnen på 225˚.
  2. Blanda mjölmix, salt och finfördelat smör eller margarin, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten och blanda till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ost & skinka
  1. Sätt ugnen på 225˚. Strimla skinkan och finhacka purjolöken. Lägg skinka, riven ost och purjolök i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Lax & spenat
  1. Sätt ugnen på 225˚. Strimla spenaten grovt och stek i lite smör några minuter. Varva spenat, lax och gräslök i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Broccoli & fetaost
  1. Sätt ugnen på 225˚. Skär broccolin i små buketter. Koka broccolibuketterna några minuter i lättsaltat vatten, rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Skålla och skala tomaterna, skär dem i bitar. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Fyll det förgräddade pajskalet med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter