Palak Paneer med tofu
Palak Paneer med tofu
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 4 salladslökargröna delen
  • 5cm ingefära
  • rapsolja
  • 1msk senapsfrönbruna
  • 1,5msk garam masala pulver
  • 2 kardemummakapslar
  • 1msk mald spiskummin
  • 1msk korianderpulver
  • 2tsk gurkmeja
  • 2tsk chilipulver
  • 2msk tomatpuré
  • 3 tomater
  • 500g bladspenat
  • 2-3dl vatten
  • 400g tofu
  • rapsolja att fritera i
  • 1dl laktosfri grädde
  • 2msk smör
  • 1tsk vitlöksolja
  • 8blad ramslökel 2 msk torkad ramslök
  • salt och peppar
  • 1kruka färsk koriander
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och riv ingefäran. Fräs dem sedan snabbt i rapsolja i en gryta eller djup stekpanna, utan att brännas. Rör ner alla torra kryddor och tomatpurén i grytan. Rör runt och tillsätt lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta. Fräs i några minuter, så att kryddorna tar rejält med smak.
  2. Skär tomaterna i halvor, ta bort kärnhusen och skär dem sedan i klyftor. Lägg ner tomaterna tillsammans med spenaten i grytan. Späd med 2-3 dl vatten till önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.
  3. Tärna och fritera tofun gyllene i rapsolja. Låt dem rinna av på hushållspapper när de är klara.
  4. När grytan har kokat i ca 10 minuter, rör ner grädde, smör och vitlöksolja, låt det koka upp igen. Smaka av med finhackad ramslök, salt och peppar samt ev. mer garam masala. Hacka och rör ner koriandern.