Finhacka salladslöken och riv ingefäran.
Fräs dem sedan snabbt i rapsolja i en gryta eller djup stekpanna, utan att brännas.
Rör ner alla torra kryddor och tomatpurén i grytan. Rör runt och tillsätt lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta. Fräs i några minuter, så att kryddorna tar rejält med smak.
Skär tomaterna i halvor, ta bort kärnhusen och skär dem sedan i klyftor.
Lägg ner tomaterna tillsammans med spenaten i grytan. Späd med 2-3 dl vatten till önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.
Tärna och fritera tofun gyllene i rapsolja. Låt dem rinna av på hushållspapper när de är klara.
När grytan har kokat i ca 10 minuter, rör ner grädde, smör och vitlöksolja, låt det koka upp igen.
Smaka av med finhackad ramslök, salt och peppar samt ev. mer garam masala. Hacka och rör ner koriandern.