Palsternacks- och potatissoppa med curry
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2-3 tsk curry
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 1,4 l vatten
  • 4 potatisar i bitar
  • 500 g palsternacka i bitar
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk dill
  • (300 g skalade räkor)
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2-3 tsk curry
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 1,4 l vatten
  • 4 potatisar i bitar
  • 500 g palsternacka i bitar
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk dill
  • (300 g skalade räkor)
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Fräs salladslöken i lite smör i en kastrull. Rör ner curryn och fräs i någon minut samtidigt som du rör.
  2. Tillsätt kycklingfond, vatten, potatis och palsternacka. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Servera soppan med turkisk yoghurt, (räkor), finhackad dill och gärna ett gott bröd.