Palsternacks- och potatissoppa med curry
Palsternacks- och potatissoppa med curry
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 3 salladslökargröna delen
  • smör
  • 2-3tsk curry
  • 3msk grönsaksfondBong
  • 1,4l vatten
  • 4 potatisar i bitar
  • 500g palsternacka i bitar
  • 2msk pressad citron
  • salt och peppar
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk dill
  • (300 g skalade räkor)
Instruktioner
  1. Fräs salladslöken i lite smör i en kastrull. Rör ner curryn och fräs i någon minut samtidigt som du rör.
  2. Tillsätt kycklingfond, vatten, potatis och palsternacka. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Servera soppan med turkisk yoghurt, (räkor), finhackad dill och gärna ett gott bröd.