Palsternacks- och potatissoppa med curry
Palsternacks- och potatissoppa med curry
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
,
Vegetarisk
Portioner
4
port
Tillagningstid
40
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
40
min
Ingredienser
3
salladslökar
gröna delen
smör
2-3
tsk
curry
3
msk
grönsaksfond
Bong
1,4
l
vatten
4
potatisar
i bitar
500
g
palsternacka
i bitar
2
msk
pressad citron
salt och peppar
laktosfri turkisk yoghurt
färsk dill
(300 g skalade räkor)
Instruktioner
Fräs salladslöken i lite smör i en kastrull. Rör ner curryn och fräs i någon minut samtidigt som du rör.
Tillsätt kycklingfond, vatten, potatis och palsternacka. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20-25 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera soppan med turkisk yoghurt, (räkor), finhackad dill och gärna ett gott bröd.