Panerad rödspättafilé med krispig fänkålssallad
Instruktioner
- Blanda cremé fraiche och majonäs. Hacka ½ kruka dill fint och rör ner. Pressa i ca ½ citron, salta och peppra. Rör om ordentligt och låt vila i kylen.
- Skiva fänkål och rädisor fint på en mandolin eller skär fint med kniv. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål. Pressa över ½ citron, salta och peppra, blanda allt ordentligt.
- Skala eller borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg en bit hushållspapper under locket
- Knäck äggen i en tallrik, bland om. Häll upp mjöl på en tallrik (blanda i salt och peppar), och ströbröd i en annan tallrik. Vänd fiskfilén i mjölet därefter i äggen och sist ströbrödet.
- Sätt på stekpannan med lite olja och ganska mycket smör. Stek fisken i ca 3-4 min på vardera sida. Servera spättan med kokt potatis, sås och fänkålssallad.
- Tips Uteslut fänkål så är rätten grön. Ta istället tex gurka eller zucchini.