Blanda cremé fraiche och majonäs. Hacka ½ kruka dill fint och rör ner.
Pressa i ca ½ citron, salta och peppra. Rör om ordentligt och låt vila i kylen.
Skiva fänkål och rädisor fint på en mandolin eller skär fint med kniv.
Grovhacka dill. Lägg allt i en skål. Pressa över ½ citron, salta och peppra, blanda allt ordentligt.
Skala eller borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och lägg en bit hushållspapper under locket
Knäck äggen i en tallrik, bland om. Häll upp mjöl på en tallrik (blanda i salt och peppar), och ströbröd i en annan tallrik. Vänd fiskfilén i mjölet därefter i äggen och sist ströbrödet.
Sätt på stekpannan med lite olja och ganska mycket smör. Stek fisken i ca 3-4 min på vardera sida.
Servera spättan med kokt potatis, sås och fänkålssallad.
Tips
Uteslut fänkål så är rätten grön.
Ta istället tex gurka eller zucchini.