Panerad rödspättafilé med krispig fänkålssallad
Panerad rödspättafilé med krispig fänkålssallad
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 1dl majonäs
  • 1kruka dill(0,5 till sås, 0,5 till sallad)
  • 2 citroner
  • 1-2 fänkål
  • 1knippe rädisor
  • 4port potatis
  • 4 ägg
  • 4dl mjölglutenfritt
  • 4dl ströbrödglutenfritt
  • 8 rödspättafiléer
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • olja
Instruktioner
  1. Blanda cremé fraiche och majonäs. Hacka ½ kruka dill fint och rör ner. Pressa i ca ½ citron, salta och peppra. Rör om ordentligt och låt vila i kylen.
  2. Skiva fänkål och rädisor fint på en mandolin eller skär fint med kniv. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål. Pressa över ½ citron, salta och peppra, blanda allt ordentligt.
  3. Skala eller borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg en bit hushållspapper under locket
  4. Knäck äggen i en tallrik, bland om. Häll upp mjöl på en tallrik (blanda i salt och peppar), och ströbröd i en annan tallrik. Vänd fiskfilén i mjölet därefter i äggen och sist ströbrödet.
  5. Sätt på stekpannan med lite olja och ganska mycket smör. Stek fisken i ca 3-4 min på vardera sida. Servera spättan med kokt potatis, sås och fänkålssallad.
  6. Tips Uteslut fänkål så är rätten grön. Ta istället tex gurka eller zucchini.