Panerad spätta med stuvad potatis
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Stuvad potatis
- 800 g potatis
- 2 ägg
- 1 purjolök gröna delen
- smör
- 5 dl laktosfri mjölk
- 2,5 msk maizena + 3 msk vatten
- 1,5 tsk torkad dill
- salt och vitpeppar
Spätta
- 500 g spätta
- 1 ägg
- 2 dl Glutenfritt ströbröd
- 1 tsk Flingsalt
- 2 krm vitpeppar
- smör
- 1 påse babyspenat
Ingredienser
Stuvad potatis
Spätta
|
Instruktioner
- Tvätta, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokat upp låt äggen koka ca 7 min. Skölj i kallt vatten, skala och hacka.
- Skölj och finhacka purjolöken. Stek den i en gryta med smör utan att den tar färg. Vispa i mjölk och maizena utrört i vatten. Koka upp och smaksätt med dill, salt och peppar. Rör sen i den kokta potatisen.
- Visa upp ägg på en tallrik, blanda ströbröd salt och peppar på en annan. Doppa spättan först i ägg och sen i ströbröd, stek frasigt och gyllenbrunt i smör.
- Servera fisken med den stuvade potatisen och babyspenat.