Panerad spätta med stuvad potatis
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Stuvad potatis
  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 2,5 msk maizena + 3 msk vatten
  • 1,5 tsk torkad dill
  • salt och vitpeppar
Spätta
  • 500 g spätta
  • 1 ägg
  • 2 dl Glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör
  • 1 påse babyspenat
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Stuvad potatis
  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 2,5 msk maizena + 3 msk vatten
  • 1,5 tsk torkad dill
  • salt och vitpeppar
Spätta
  • 500 g spätta
  • 1 ägg
  • 2 dl Glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör
  • 1 påse babyspenat
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Tvätta, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokat upp låt äggen koka ca 7 min. Skölj i kallt vatten, skala och hacka.
  3. Skölj och finhacka purjolöken. Stek den i en gryta med smör utan att den tar färg. Vispa i mjölk och maizena utrört i vatten. Koka upp och smaksätt med dill, salt och peppar. Rör sen i den kokta potatisen.
  4. Visa upp ägg på en tallrik, blanda ströbröd salt och peppar på en annan. Doppa spättan först i ägg och sen i ströbröd, stek frasigt och gyllenbrunt i smör.
  5. Servera fisken med den stuvade potatisen och babyspenat.