Panerad torsk med örtsås
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 600 g torsk
  • 2 ägg uppvispade
  • 2 dl dinkelmjöl siktat
  • smör
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 4 msk dill finhackad
  • 4 msk gräslök finhackad
  • 1 citron skalet
  • 2 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 600 g torsk
  • 2 ägg uppvispade
  • 2 dl dinkelmjöl siktat
  • smör
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 4 msk dill finhackad
  • 4 msk gräslök finhackad
  • 1 citron skalet
  • 2 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär torsken i 4 mindre bitar. Vänd först i ägg och sedan i dinkelmjöl. Stek torsken gyllene på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop yoghurt, dill, gräslök, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv morötterna grovt. Servera torsken med kokt potatis, örtsås och rårivna morötter.