Fisk
Panerad torsk med örtsås
Fisk
Panerad torsk med örtsås
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port potatis
  • 600g torsk
  • 2 ägguppvispade
  • 2dl dinkelmjölsiktat
  • smör
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 4msk dillfinhackad
  • 4msk gräslökfinhackad
  • 1 citronskalet
  • 2msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär torsken i 4 mindre bitar. Vänd först i ägg och sedan i dinkelmjöl. Stek torsken gyllene på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop yoghurt, dill, gräslök, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv morötterna grovt. Servera torsken med kokt potatis, örtsås och rårivna morötter.