Panerad torsk med örtsås
Panerad torsk med örtsås
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Ingredienser
4
port
potatis
600
g
torsk
2
ägg
uppvispade
2
dl
dinkelmjöl
siktat
smör
2
dl
laktosfri turkisk yoghurt
4
msk
dill
finhackad
4
msk
gräslök
finhackad
1
citron
skalet
2
msk
citronjuice
salt och peppar
3
morötter
Instruktioner
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skär torsken i 4 mindre bitar. Vänd först i ägg och sedan i dinkelmjöl. Stek torsken gyllene på båda sidor i smör i en panna. Salta och peppra.
Blanda ihop yoghurt, dill, gräslök, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Riv morötterna grovt. Servera torsken med kokt potatis, örtsås och rårivna morötter.