Pankopanerad fisk med rostade grönsaker och korianderdipp
Så fräsch och god blir denna kombination av rostade grönsaker, spröda fiskbitar och koriander-dipp. Skär gärna fisken när den fortfarande är lite frysta så blir det fina tärningar.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
personer
Ingredienser
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr spetskål
  • 500 gr fryst torskfilé
  • 2 ägg uppvispade
  • 2-3 dl glutenfri panko
  • 10 cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk olivolja
  • neutral olja till fisken
  • salt och peppar
Koriander-dipp
  • 1 dl laktosfri crème fraiche 13%/havrefraiche
  • 1 dl majonäs
  • 1 bunt koriander
  • 1-5 inlagda jalapenos efter smak hur starkt du vill ha den
  • salt och peppar
  • lite citronsaft
Tillagningstid 45 min
Portioner
personer
Ingredienser
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr spetskål
  • 500 gr fryst torskfilé
  • 2 ägg uppvispade
  • 2-3 dl glutenfri panko
  • 10 cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk olivolja
  • neutral olja till fisken
  • salt och peppar
Koriander-dipp
  • 1 dl laktosfri crème fraiche 13%/havrefraiche
  • 1 dl majonäs
  • 1 bunt koriander
  • 1-5 inlagda jalapenos efter smak hur starkt du vill ha den
  • salt och peppar
  • lite citronsaft
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Koriander-dipp
  1. Mixa majonäs, creme fraiche, koriander ( även stjälkarna) och jalapenos till en kräm. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar
Grönsaker och fisk
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen i ca 15 minuter tills grönsakerna fått färg. Rör runt och strö över sesamfrön när det är ca 5 minuter kvar.
  2. Skär torsken i ca 10 bitar. Krydda pankon med lite salt och peppar Krydda fisken med lite salt och vänd i uppvispat ägg och därefter i pankon. Stek fisken frasig i rikligt med olja i en stor stekpanna.
  3. Toppa grönsakerna med fisken, finhackad purjolök och servera med korianderdippen.