Pankopanerad fisk med rostade grönsaker och korianderdipp
Så fräsch och god blir denna kombination av rostade grönsaker, spröda fiskbitar och koriander-dipp. Skär gärna fisken när den fortfarande är lite frysta så blir det fina tärningar.
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
personer
|
Ingredienser
- 500 gr broccoli
- 500 gr spetskål
- 500 gr fryst torskfilé
- 2 ägg uppvispade
- 2-3 dl glutenfri panko
- 10 cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk olivolja
- neutral olja till fisken
- salt och peppar
Koriander-dipp
- 1 dl laktosfri crème fraiche 13%/havrefraiche
- 1 dl majonäs
- 1 bunt koriander
- 1-5 inlagda jalapenos efter smak hur starkt du vill ha den
- salt och peppar
- lite citronsaft
Ingredienser
Koriander-dipp
|
Instruktioner
Koriander-dipp
- Mixa majonäs, creme fraiche, koriander ( även stjälkarna) och jalapenos till en kräm. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar
Grönsaker och fisk
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen i ca 15 minuter tills grönsakerna fått färg. Rör runt och strö över sesamfrön när det är ca 5 minuter kvar.
- Skär torsken i ca 10 bitar. Krydda pankon med lite salt och peppar Krydda fisken med lite salt och vänd i uppvispat ägg och därefter i pankon. Stek fisken frasig i rikligt med olja i en stor stekpanna.
- Toppa grönsakerna med fisken, finhackad purjolök och servera med korianderdippen.