Pankopanerad fisk med rostade grönsaker och korianderdipp
Så fräsch och god blir denna kombination av rostade grönsaker, spröda fiskbitar och koriander-dipp. Skär gärna fisken när den fortfarande är lite frysta så blir det fina tärningar.
Pankopanerad fisk med rostade grönsaker och korianderdipp
Så fräsch och god blir denna kombination av rostade grönsaker, spröda fiskbitar och koriander-dipp. Skär gärna fisken när den fortfarande är lite frysta så blir det fina tärningar.
Portioner
4personer
Tillagningstid
45min
Portioner
4personer
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 500gr broccoli
  • 500gr spetskål
  • 500gr fryst torskfilé
  • 2ägg uppvispade
  • 2-3dl glutenfri panko
  • 10cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
  • 2msk sesamfrön
  • 2msk olivolja
  • neutral olja till fisken
  • salt och peppar
Koriander-dipp
  • 1dl laktosfri crème fraiche 13%/havrefraiche
  • 1dl majonäs
  • 1bunt koriander
  • 1-5inlagda jalapenos efter smak hur starkt du vill ha den
  • salt och peppar
  • lite citronsaft
Instruktioner
Koriander-dipp
  1. Mixa majonäs, creme fraiche, koriander ( även stjälkarna) och jalapenos till en kräm. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar
Grönsaker och fisk
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen i ca 15 minuter tills grönsakerna fått färg. Rör runt och strö över sesamfrön när det är ca 5 minuter kvar.
  2. Skär torsken i ca 10 bitar. Krydda pankon med lite salt och peppar Krydda fisken med lite salt och vänd i uppvispat ägg och därefter i pankon. Stek fisken frasig i rikligt med olja i en stor stekpanna.
  3. Toppa grönsakerna med fisken, finhackad purjolök och servera med korianderdippen.