Pasta med hett salviasmör
Mäh, var är grönsakerna? Ok, det här är kanske inte den magraste rätten i historien, men definitivt en av de godaste! Smör och pasta får belöningssystemet att slå volter och det är du värd, så ät med gott samvete någon gång då och då. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och ett veganskt ostalternativ.
Pasta med hett salviasmör
Mäh, var är grönsakerna? Ok, det här är kanske inte den magraste rätten i historien, men definitivt en av de godaste! Smör och pasta får belöningssystemet att slå volter och det är du värd, så ät med gott samvete någon gång då och då. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och ett veganskt ostalternativ.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri pasta t.ex. linguine
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökargröna delen
  • 100g smör
  • 20 blad salvia
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Parmesan
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Finhacka chili och salladslök. Bryn smöret i en kastrull tills det blir brunt och har en nötaktig doft. Ta kastrullen från värmen och lägg i salvia, chili och salladslök. Låt dra ca 5 minuter.
  2. Lägg upp pastan på ett fat och ringla över salviasmöret. Salta, mal över rikligt med svartpeppar och riven parmesanost. Servera med ett gott bröd.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.