Pasta med mangold och valnötter
Pasta med mangold och valnötter
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 4port glutenfri spagetti eller tagliatelle
  • 150g mangold
  • 1,5dl valnötter
  • 2 salladslökargröna delen
  • 0,5kruka gräslök
  • 50g Parmesan
  • smör
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 0,5tsk ramslök
  • 0,5 citron
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när pastan är klar.
  2. Grovhacka mangold och valnötter. Finhacka salladslök och gräslök, riv parmesanen. Värm en panna med smör och vitlöksolja. Tillsätt mangold och salladslök och stek ca 1 minut. Krydda med salt, peppar och ramslök.
  3. Tillsätt spagetti och pastavatten i stekpannan och låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt parmesanen och blanda runt. Servera med gräslök, nötterna och citron på sidan.