Pasta med tre sorters pesto
Pesto är enkla pastasåser att ha på lager. Bara att plocka fram ur kylskåpet och blanda med pasta och vardagsmiddagen är klar på nolltid. Varje recept räcker till 4 portioner.
pesto
pesto
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
Pesto original
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 1/2-1 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g parmesanost riven
  • salt och svartpeppar
Röd pesto
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 1 dl vatten
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g parmesanost riven
  • salt och svartpeppar
Persiljepesto
  • 1 dl pinjenötter
  • 1/2-1 dl valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g parmesanost riven
  • 2 krukor persilja
  • salt och svartpeppar
Portioner
Ingredienser
Pesto original
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 1/2-1 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g parmesanost riven
  • salt och svartpeppar
Röd pesto
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 1 dl vatten
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g parmesanost riven
  • salt och svartpeppar
Persiljepesto
  • 1 dl pinjenötter
  • 1/2-1 dl valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g parmesanost riven
  • 2 krukor persilja
  • salt och svartpeppar
pesto
pesto
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Pesto original: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa pinjenötter och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget och blanda till sist i den rivna parmesanen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Röd pesto: Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Persiljepesto: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.