pesto
Pasta med tre sorters pesto
Pesto är enkla pastasåser att ha på lager. Bara att plocka fram ur kylskåpet och blanda med pasta och vardagsmiddagen är klar på nolltid. Varje recept räcker till 4 portioner.
pesto
Pasta med tre sorters pesto
Pesto är enkla pastasåser att ha på lager. Bara att plocka fram ur kylskåpet och blanda med pasta och vardagsmiddagen är klar på nolltid. Varje recept räcker till 4 portioner.
Ingredienser
Pesto original
  • 1dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 1/2-1dl olivoljagärna smaksatt med vitlök
  • 100g parmesanostriven
  • salt och svartpeppar
Röd pesto
  • 1dl solrosfrön
  • 1/2dl olivoljagärna smaksatt med vitlök
  • 1dl vatten
  • 50g soltorkade tomater
  • 2msk pressad citronsaft
  • 50g parmesanostriven
  • salt och svartpeppar
Persiljepesto
  • 1 dl pinjenötter
  • 1/2-1 dl valfri oljagärna smaksatt med vitlök
  • 100g parmesanostriven
  • 2krukor persilja
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Pesto original: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa pinjenötter och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget och blanda till sist i den rivna parmesanen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Röd pesto: Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Persiljepesto: Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.