Pekanpaj
Kola och pekannötter är som bekant en riktigt fin smakkombination. Den här pajen är lätt beroendeframkallande, men skulle det bli något kvar, ställ i kylen så håller den sig ungefär en vecka. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och ris- eller kokosgrädde.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk farinsocker
  • 100 g smör
  • 150 g pekannötter
Till servering
  • laktosfri vispgrädde
  • laktosfri vispgrädde
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk farinsocker
  • 100 g smör
  • 150 g pekannötter
Till servering
  • laktosfri vispgrädde
  • laktosfri vispgrädde
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med mjöl, socker och salt. Tryck ut degen i en pajform eller en springform, ca 24 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och grädda i ugnen ca 15 minuter.
  2. Blanda grädde, socker, sirap och farinsocker i en kastrull och sjud ca 10–15 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns i botten. Tillsätt smöret och rör tills allt har blandats till en kola.
  3. Häll kolan i pajskalet. Låt gärna svalna en stund och fördela sedan nötterna över. Låt svalna och stelna helt i kylen. Servera pajen med lättvispad grädde.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.