Pepparkakor
Krispiga pepparkakor med mycket smak av julen. Baka pepparkakorna tillsammans med någon så blir det extra trevligt!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förberedelsetid 1 dygn
Tillagningstid 60 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 200 g smör
  • 2 tsk ingefära malen
  • 2 tsk kanel malen
  • 1,5 tsk nejlikor malda
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7 dl glutenfri mjölmix
Förberedelsetid 1 dygn
Tillagningstid 60 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 200 g smör
  • 2 tsk ingefära malen
  • 2 tsk kanel malen
  • 1,5 tsk nejlikor malda
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7 dl glutenfri mjölmix
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Tillsätt ingefära och övriga kryddor. Koka upp socker och sirap i en kastrull och häll genast över i bunken med smör och kryddor. Rör ordentligt och låt smeten kallna.
  2. Blanda pofiber, bikarbonat, och mjöl (spar lite till utbakningen). Rör ner blandningen i den kalla kryddsmeten. Arbeta samman till en slät och smidig deg.
  3. Låt degen vila övertäckt med plastfilm ca 1 dygn i kylskåp.
  4. Ta fram degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i mindre bitar och kavla varje del med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta ut figurer med formar.
  5. Lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 6-7 minuter. Låt pepparkakorna kallna på plant underlag.