Pepparkakor
Krispiga pepparkakor med mycket smak av julen. Baka pepparkakorna tillsammans med någon så blir det extra trevligt!
Instruktioner
- Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Tillsätt ingefära och övriga kryddor. Koka upp socker och sirap i en kastrull och häll genast över i bunken med smör och kryddor. Rör ordentligt och låt smeten kallna.
- Blanda pofiber, bikarbonat, och mjöl (spar lite till utbakningen). Rör ner blandningen i den kalla kryddsmeten. Arbeta samman till en slät och smidig deg.
- Låt degen vila övertäckt med plastfilm ca 1 dygn i kylskåp.
- Ta fram degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i mindre bitar och kavla varje del med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta ut figurer med formar.
- Lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 6-7 minuter. Låt pepparkakorna kallna på plant underlag.