Pesto är en enkel pastasås att ha på lager. Bara att plocka fram ur kylskåpet och blanda med pasta och vardagsmiddagen är klar på nolltid.

Pesto original
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 0,5-1 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 0,5-1 dl olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en stekpanna. Mixa pinjenötter och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget och blanda till sist i den rivna parmesanen. Smaka av med salt och svartpeppar.