Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 500 g torskfilé 4 filèer, fryst eller färsk
  • 1 purjolök gröna delen
  • 250 g plommontomater
  • 4 msk pesto (utan vitlök, tex Urtekram)
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Persiljepotatismos
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 dl laktosfri mjölk varm
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 knippe bladpersilja
  • salt och peppar
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 500 g torskfilé 4 filèer, fryst eller färsk
  • 1 purjolök gröna delen
  • 250 g plommontomater
  • 4 msk pesto (utan vitlök, tex Urtekram)
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Persiljepotatismos
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 dl laktosfri mjölk varm
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 knippe bladpersilja
  • salt och peppar
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Förväll den i kokande, lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt den rinna av ordentligt. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Blanda peston med olivoljan och bred ett tunt lager i botten på en ugnsfast form. Spara lite att ha på fisken. Lägg purjolöken i formen. Placera torsken ovanpå och stick ner tomatklyftorna mellan fiskbitarna. Pressa citron över fisken, salta och peppra. Bred ut resten av peston över fisken.
  4. Täck formen med aliminiumfolie och sätt in mitt i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter till 175 grader. Låt steka ytterligare 15 minuter och ta sedan bort folien när 5 minuter återstår.
  5. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk under lock. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt varm mjölk och olja. Vispa moset luftigt och rör ner finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.