Potatis och sellerisoppa
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g potatis
  • 250 g rotselleri
  • 1 purjolök gröna delen
  • olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 2,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • färsk persilja
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g potatis
  • 250 g rotselleri
  • 1 purjolök gröna delen
  • olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 2,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • färsk persilja
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och skär potatis och rotselleri i centimeterstora bitar. Skölj och skär purjolöken i grövre skivor.
  2. Fräs purjolöken i olja i en djup kastrull. Lägg i timjan och rotselleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vatten, potatis och kycklingfond och koka ca 20 minuter, eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på grädde och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Finhacka persilja och strö över soppan. Servera med ett gott bröd.
  5. TIPS Fräs strimlad vegobacon eller bacon och strö över soppan vid servering.