Potatis och sellerisoppa
Potatis och sellerisoppa
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 600g potatis
  • 250g rotselleri
  • 1 purjolökgröna delen
  • olja
  • 1tsk timjan
  • 1l vatten
  • 3msk grönsaksfond eller kycklingfondBong
  • 2,5dl laktosfri vispgrädde
  • 1-2msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • färsk persilja
Instruktioner
  1. Skala och skär potatis och rotselleri i centimeterstora bitar. Skölj och skär purjolöken i grövre skivor.
  2. Fräs purjolöken i olja i en djup kastrull. Lägg i timjan och rotselleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vatten, potatis och kycklingfond och koka ca 20 minuter, eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på grädde och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Finhacka persilja och strö över soppan. Servera med ett gott bröd.
  5. TIPS Fräs strimlad vegobacon eller bacon och strö över soppan vid servering.