Potatissallad på tre sätt
Här kommer tre recept på våra bästa potatissallader. Till salladen är det gott med rostbiff, gravad lax, grillat kött eller kyckling.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Krämig potatissallad
- 800 g fast potatis
- 1 purjolök gröna delen
- 1 dl hackad gräslök
- 2 dl laktosfri gräddfil
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- salt och peppar
Fransk potatissallad
- 600 g färskpotatis
- 4 salladslökar gröna delen
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 1 msk senap gärna dijon
- vitpeppar
- salt
- 3 msk persilja finhackad
- 3 msk gräslök finhackad
- 2 msk kapris
Somrig potatissallad
- 800 g fast potatis
- 1 dl majonnäs
- 1 dl laktosfri crème fraiche
- 2 tsk citronsaft
- 3 msk pepparrot riven
- salt och peppar
- 1 knippe rädisor
- 2 salladslökar gröna delen
- finklippt gräslök
Ingredienser
Krämig potatissallad
Fransk potatissallad
Somrig potatissallad
|
Instruktioner
Krämig potatissallad
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Finhacka purjolök och gräslök. Lägg i en bunke och tillsätt gräddfil, creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av potatisen och spola den i kallt vatten några minuter så att den svalnar. Tärna potatisen i mindre bitar och vänd ned i röran. Låt stå i kylen minst en timme före servering.
Fransk potatissallad
- Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i mindre bitar. Skiva salladslöken. Blanda samman dressingen.
- Slå dressingen över potatis och lök och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder. Tillsätt örter och kapris. Ställ potatissalladen kallt ett tag innan servering.
Somrig potatissallad
- Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda majonnäs, crème fraiche, citron och riven pepparrot till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera rädisorna och skiva salladslöken. Blanda med potatisen och häll över dressingen så att allt täcks. Ställ kallt ett par timmar innan servering. Strö över klippt gräslök.