Potatissallad FODMAP vänlig
Potatissallad på tre sätt
Här kommer tre recept på våra bästa potatissallader. Till salladen är det gott med rostbiff, gravad lax, grillat kött eller kyckling.
Potatissallad FODMAP vänlig
Potatissallad på tre sätt
Här kommer tre recept på våra bästa potatissallader. Till salladen är det gott med rostbiff, gravad lax, grillat kött eller kyckling.
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
Krämig potatissallad
  • 800g fast potatis
  • 1 purjolökgröna delen
  • 1dl hackad gräslök
  • 2dl laktosfri gräddfil
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 1dl majonnäs
  • salt och peppar
Fransk potatissallad
  • 600g färskpotatis
  • 4 salladslökargröna delen
  • 2msk vitvinsvinäger
  • 4msk olivolja
  • 1msk senapgärna dijon
  • vitpeppar
  • salt
  • 3msk persiljafinhackad
  • 3msk gräslökfinhackad
  • 2msk kapris
Somrig potatissallad
  • 800g fast potatis
  • 1dl majonnäs
  • 1dl laktosfri crème fraiche
  • 2tsk citronsaft
  • 3msk pepparrotriven
  • salt och peppar
  • 1knippe rädisor
  • 2 salladslökargröna delen
  • finklippt gräslök
Instruktioner
Krämig potatissallad
  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Finhacka purjolök och gräslök. Lägg i en bunke och tillsätt gräddfil, creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av potatisen och spola den i kallt vatten några minuter så att den svalnar. Tärna potatisen i mindre bitar och vänd ned i röran. Låt stå i kylen minst en timme före servering.
Fransk potatissallad
  1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i mindre bitar. Skiva salladslöken. Blanda samman dressingen.
  2. Slå dressingen över potatis och lök och rör om mycket försiktigt så potatisen inte trasas sönder. Tillsätt örter och kapris. Ställ potatissalladen kallt ett tag innan servering.
Somrig potatissallad
  1. Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda majonnäs, crème fraiche, citron och riven pepparrot till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Halvera rädisorna och skiva salladslöken. Blanda med potatisen och häll över dressingen så att allt täcks. Ställ kallt ett par timmar innan servering. Strö över klippt gräslök.