Pumpabröd
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
bröd
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 6 dl flutenfri finmix
  • smör till formen
  • ägg till pensling
  • Flingsalt att strö över
  • pumpakärnor att strö över
Portioner
bröd
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 6 dl flutenfri finmix
  • smör till formen
  • ägg till pensling
  • Flingsalt att strö över
  • pumpakärnor att strö över
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop ordentligt
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Lägg över degen i en smord form och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och och strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.