Pumpabröd
Pumpabröd
Portioner
1bröd
Portioner
1bröd
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 2,5dl fingervarmtvatten
  • 1msk rapsolja
  • 0,5msk fiberhusk
  • 0,5dl pumpakärnor
  • 1tsk salt
  • 1dl laktosfri kvarg
  • 0,5dl ljus sirap
  • 6dl flutenfri finmix
  • smörtill formen
  • äggtill pensling
  • Flingsaltatt strö över
  • pumpakärnoratt strö över
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop ordentligt
  2. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Lägg över degen i en smord form och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och och strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.