Pumpabröd
Pumpabröd
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Bröd
Portioner
1
bröd
Portioner
1
bröd
Ingredienser
25
g
jäst
2,5
dl
fingervarmt
vatten
1
msk
rapsolja
0,5
msk
fiberhusk
0,5
dl
pumpakärnor
1
tsk
salt
1
dl
laktosfri kvarg
0,5
dl
ljus sirap
6
dl
flutenfri finmix
smör
till formen
ägg
till pensling
Flingsalt
att strö över
pumpakärnor
att strö över
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop ordentligt
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Lägg över degen i en smord form och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och och strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.