Quinoabiffar med rostad potatis och kaprisdipp
All mat på en plåt älskar vi. Det är vackert, gott och sparar både tid och disk!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Quinoabiffarna
  • 4 dl kokt röd el svart quinoa
  • 3 ägg
  • 3 dl riven lagrad ost typ prästost
  • 2 msk fiberhusk
  • 2-3 msk siktat dinkelmjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
Rostad potatis
  • 800 g fast potatis i halvcentimeter tjocka skivor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 knippe finhackad dill
  • 2 dl gröna/röda linser på tetra
  • 70 g valfria gröna bladgrönsaker
Kaprisdipp
  • 3 dl laktosfri crème fraiche 13%
  • 3-4 msk kapris, lätt hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Quinoabiffarna
  • 4 dl kokt röd el svart quinoa
  • 3 ägg
  • 3 dl riven lagrad ost typ prästost
  • 2 msk fiberhusk
  • 2-3 msk siktat dinkelmjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
Rostad potatis
  • 800 g fast potatis i halvcentimeter tjocka skivor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 knippe finhackad dill
  • 2 dl gröna/röda linser på tetra
  • 70 g valfria gröna bladgrönsaker
Kaprisdipp
  • 3 dl laktosfri crème fraiche 13%
  • 3-4 msk kapris, lätt hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda quinoa med ägg och ost. Tillsätt fiberhusk och dinkelmjöl lite i taget tills du har en formbar smet. Salta och peppra och låt vila kallt i ca 15 minuter. Blanda potatisskivorna med olivoljan och bred ut på plåten. Salta och peppra lätt. Forma smeten med lätt fuktiga händer till ca 10-12 biffar och rosta tillsammans med potatisen till allt fått en gyllene yta i cirka 25-30 minuter.
  2. Blanda samman ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering.
  3. Toppa plåten med dill, gröna linser och blandad sallad. Servera med kaprisdippen.