Quinoabiffar med rostad potatis och kaprisdipp
All mat på en plåt älskar vi. Det är vackert, gott och sparar både tid och disk!
Quinoabiffar med rostad potatis och kaprisdipp
All mat på en plåt älskar vi. Det är vackert, gott och sparar både tid och disk!
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40minuter
Ingredienser
Quinoabiffarna
  • 4dl kokt röd el svart quinoa
  • 3 ägg
  • 3dl riven lagrad ost typ prästost
  • 2msk fiberhusk
  • 2-3msk siktat dinkelmjöl
  • salt och nymalen svartpeppar
Rostad potatis
  • 800g fast potatis i halvcentimeter tjocka skivor
  • 1-2msk olivolja
  • 1knippe finhackad dill
  • 2 dl gröna/röda linser på tetra
  • 70g valfria gröna bladgrönsaker
Kaprisdipp
  • 3dl laktosfri crème fraiche 13%
  • 3-4msk kapris, lätt hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda quinoa med ägg och ost. Tillsätt fiberhusk och dinkelmjöl lite i taget tills du har en formbar smet. Salta och peppra och låt vila kallt i ca 15 minuter. Blanda potatisskivorna med olivoljan och bred ut på plåten. Salta och peppra lätt. Forma smeten med lätt fuktiga händer till ca 10-12 biffar och rosta tillsammans med potatisen till allt fått en gyllene yta i cirka 25-30 minuter.
  2. Blanda samman ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering.
  3. Toppa plåten med dill, gröna linser och blandad sallad. Servera med kaprisdippen.