Quinoaburgare med coleslaw
Vegan? Byt ut mozzarellan mot ett veganskt alternativ, ersätt äggen med 1 msk potatismjöl, uteslut majonnäsen och använd havre fraiche.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
Burgare
  • 2 ½ dl röd quinoa
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ msk lökfri grönsaksfond
  • 125 g mozzarella
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 3 msk siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk ramslök
  • olivolja
  • rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Coleslaw
  • ½ dl majonnäs
  • 3 msk laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • några stänk tabasco
  • 300 g spetskål
  • 1 morot
  • 5 cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
  • ½ kruka persilja finhackad
Till servering
  • 4 skivor bröd t.ex. dinkelbröd
  • skivad tomat
  • några salladsblad
  • 4 skivor bröd t.ex. dinkelbröd
  • några salladsblad
  • skivad tomat
Portioner
port
Ingredienser
Burgare
  • 2 ½ dl röd quinoa
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ msk lökfri grönsaksfond
  • 125 g mozzarella
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 3 msk siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk ramslök
  • olivolja
  • rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Coleslaw
  • ½ dl majonnäs
  • 3 msk laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • några stänk tabasco
  • 300 g spetskål
  • 1 morot
  • 5 cm finstrimlad purjolök (gröna delen)
  • ½ kruka persilja finhackad
Till servering
  • 4 skivor bröd t.ex. dinkelbröd
  • skivad tomat
  • några salladsblad
  • 4 skivor bröd t.ex. dinkelbröd
  • några salladsblad
  • skivad tomat
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj quinoan och fräs den i lite olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vatten och fond. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock ca 15 minuter.
  2. Coleslaw: Blanda majonnäs, yoghurt, dijonsenap och tabasco i en större bunke. Strimla spetskålen och riv moroten grovt. Tillsätt spetskål, morot, purjolök och persilja och vänd runt.
  3. Finhacka mozzarella, salladslök och tomater. Vispa upp äggen och blanda med quinoa och övriga ingredienser till en smet. Forma smeten till 4 burgare. Tillsätt lite mer dinkelmjöl om smeten känns för lös. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Stek burgarna några minuter på varje sida, tills de fått en fin gyllenbrun färg. Lägg dem att svalna på hushållspapper.
  4. Stek brödskivorna i het panna med olivolja. Dela dem på mitten och gör burgare med quinoaburgarna, salladsblad och tomat.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.