Quornfärspaj
Värmande och god paj som även passar utmärkt till matlåda!
Tillagningstid | 1,5 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pajskal
- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl majsmjöl
- 150 g smör
- 1 dl laktosfri kvarg
Fyllning
- 1 dl soltorkade tomater
- 20 Svarta oliver
- 6 kvistar oregano
- 6 kvistar timjan
- 400 g quornfärs
- smör
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 tsk vitlöksolja
- salt och svartpeppar
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 3 ägg
- 2 dl riven parmesan
- 2 tomater
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
- Finhacka soltorkade tomater, oregano, timjan, och purjolök. Kärna ur oliverna och hacka grovt.
- Bryn quornfärsen i smör, salta och peppra, tillsätt purjolök och vitlöksolja fräs i ca 3 minuter. Rör i crème fraiche, oregano, timjan och soltorkade tomater. Koka ihop i 5 minuter. Ta bort pannan från plattan. Vispa ihop äggen lite snabbt i en skål och häll i dessa i färsen tillsammans med oliverna.
- Skiva upp tomaterna. Fyll pajskalet med färsen, lägg på tomatskivorna och riv över parmesanost. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Servera med en härlig sallad.