Rabarberkladdkaka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Blanda i socker och salt. Rör sedan ner ett ägg i taget. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten.
- Häll smeten i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet. Lägg ut rabarbern i form av en sol på kakan, strö över socker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt även kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
- Pudra över lite florsocker och servera gärna med laktosfri vaniljglass.
- Tips Tillsätt 100 g vit choklad. Bryt då i chokladen och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning, innan du blandar i socker och salt.