Rabarberlemonad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
dl
Ingredienser
  • 500 g rabarber
  • 7,5 dl vatten
  • 2 citroner saften
  • 2 dl socker
Tillagningstid 30 min
Portioner
dl
Ingredienser
  • 500 g rabarber
  • 7,5 dl vatten
  • 2 citroner saften
  • 2 dl socker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj, ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber, vatten och 1 msk citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om.
  2. Sila av saften i en ny kastrull och tillsätt socker. Värm till sockret har lösts upp. Låt svalna något och rör ner resten av citronsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker medan saften är varm. Låt kallna helt och förvara i kylskåpet.
  3. Vid servering, späd saften med vatten, gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kall med mycket is och gärna några skivor citron, lime och färsk mynta.