Raggmunk med stekt fläsk
Ett klockrent husmansrecept som passar både stora och små och kan avnjutas när som helst i veckan!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g fast potatis
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 ägg
  • smör
  • 600 g skivat rimmat fläsk
  • rårörda lingon eller lingonsylt
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g fast potatis
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1 ägg
  • smör
  • 600 g skivat rimmat fläsk
  • rårörda lingon eller lingonsylt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala potatisen. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt och vänd ner i smeten.
  3. Fräs lite smör i en stekpanna, stek raggmunkarna tunt i omgångar, ca ½ dl smet per raggmunk. Stek på medelvärme någon minut på vardera sida, tills dom är gyllenbruna. Håll raggmunkarna varma på en plåt i ugnen.
  4. Stek fläsket knaprigt och servera med raggmunkar och rårörda lingon.