Räk- och dillpaj
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk pofiber
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 msk finhackad dill
  • 200 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • dillkvistar
Tillagningstid 50 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk pofiber
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 msk finhackad dill
  • 200 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • dillkvistar
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i en plastpåse ca 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  4. Vispa ihop tre ägg, mjölk och grädde. Vispa ner kaviar, salt och dill i äggsmeten. Lägg räkorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Knäck de fyra återstående äggen i pajen, grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, tills äggstanningen har stannat.
  5. Garnera med färska dillkvistar. Servera med en fräsch sallad.