Räkor Indienne
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 3
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g skalade räkor
  • 4 port ris eller glutenfri pasta
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 2 tsk curry
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater à 500 g
  • 1 msk vitlöksolja
  • 2 dl laktosfri grädde
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g skalade räkor
  • 4 port ris eller glutenfri pasta
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 2 tsk curry
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater à 500 g
  • 1 msk vitlöksolja
  • 2 dl laktosfri grädde
  • salt och peppar
Votes: 3
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och strimla paprika och purjolök. Fräs grönsaker och curry hastigt i smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vitlöksolja. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte, då blir räkorna sega.
  4. Servera med ris och en sallad.