Ramslökskyckling
Enkel och smakrik kycklinggryta, med sting och smak av ramslök.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 1 zucchini
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • smör
  • 4 msk ramslök
  • 3 dl laktosfri grädde/havregrädde
  • 3 msk kycklingfond Bong
  • 2 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 4 port glutenfri pasta eller ris
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 1 zucchini
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • smör
  • 4 msk ramslök
  • 3 dl laktosfri grädde/havregrädde
  • 3 msk kycklingfond Bong
  • 2 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 4 port glutenfri pasta eller ris
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Zucchinin skärs i ½ cm tjocka skivor som sedan strimlas. Finhacka salladslök och chili.
  2. Fräs kycklingen i smör på hög värme, så den får en fin gyllene färg. Tillsätt salladslök, chili, ramslök och zucchini och fräs i ca 2 minuter.
  3. Häll på grädde, kycklingfond och vitlöksolja. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter.
  4. Servera med pasta eller ris.