Ramslökskyckling
Enkel och smakrik kycklinggryta, med sting och smak av ramslök.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
- 1 zucchini
- 3 salladslökar gröna delen
- 1 röd chili
- smör
- 4 msk ramslök
- 3 dl laktosfri grädde/havregrädde
- 3 msk kycklingfond Bong
- 2 tsk koncentrerad vitlöksolja
- salt och peppar
- 4 port glutenfri pasta eller ris
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar. Zucchinin skärs i ½ cm tjocka skivor som sedan strimlas. Finhacka salladslök och chili.
- Fräs kycklingen i smör på hög värme, så den får en fin gyllene färg. Tillsätt salladslök, chili, ramslök och zucchini och fräs i ca 2 minuter.
- Häll på grädde, kycklingfond och vitlöksolja. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter.
- Servera med pasta eller ris.