Ramslökskyckling
Enkel och smakrik kycklinggryta, med sting och smak av ramslök.
Ramslökskyckling
Enkel och smakrik kycklinggryta, med sting och smak av ramslök.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 800g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 1 zucchini
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1 röd chili
  • smör
  • 4msk ramslök
  • 3dl laktosfri grädde/havregrädde
  • 3msk kycklingfondBong
  • 2tsk koncentrerad vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 4port glutenfri pasta eller ris
Instruktioner
  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Zucchinin skärs i ½ cm tjocka skivor som sedan strimlas. Finhacka salladslök och chili.
  2. Fräs kycklingen i smör på hög värme, så den får en fin gyllene färg. Tillsätt salladslök, chili, ramslök och zucchini och fräs i ca 2 minuter.
  3. Häll på grädde, kycklingfond och vitlöksolja. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter.
  4. Servera med pasta eller ris.