Ramslökspesto
Frys in, torka, gör olja eller smör. Ramslök kan användas till många härliga rätter och påminner om vitlök i smaken.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 15 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 l ramslök färsk
  • 3 msk pinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • 75 g Parmesan riven
  • salt och peppar
Tillagningstid 15 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 l ramslök färsk
  • 3 msk pinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • 75 g Parmesan riven
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Grovhacka ramslöken lätt, mixa sedan ramslöken med pinjenötterna. Mixa till purékonsistens, häll ned oljan under omrörning och rör sist ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera direkt till en pasta eller häll över i en rengjord glasburk med lock. Peston kan förvaras upp till en månad i kylskåp.