Ramslökspesto
Frys in, torka, gör olja eller smör. Ramslök kan användas till många härliga rätter och påminner om vitlök i smaken.
Ramslökspesto
Frys in, torka, gör olja eller smör. Ramslök kan användas till många härliga rätter och påminner om vitlök i smaken.
Portioner
4port
Tillagningstid
15min
Portioner
4port
Tillagningstid
15min
Ingredienser
  • 0,5l ramslökfärsk
  • 3msk pinjenötter
  • 1,5dl olivolja
  • 75g Parmesanriven
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Grovhacka ramslöken lätt, mixa sedan ramslöken med pinjenötterna. Mixa till purékonsistens, häll ned oljan under omrörning och rör sist ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera direkt till en pasta eller häll över i en rengjord glasburk med lock. Peston kan förvaras upp till en månad i kylskåp.