Ratatouille med vildris och stekt halloumi
En grönsaksröra som bara blir godare ju längre den kokar. Vildris ger både mer tuggmotstånd och mer smak. Laga gärna dubbel sats och frys in. Ta fram och använd till exempelvis pasta. Vegan? Byt ut halloumin mot ett veganskt alternativ.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 stor zucchini
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 lagerblad
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 5 blad färsk hackad ramslök eller 1
  • msk torkad
  • 150 g halloumi (där innehållet av
  • laktos är max 1 g/100 g)
  • ½ citron saften
  • ½ kruka persilja
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 stor zucchini
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 lagerblad
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 5 blad färsk hackad ramslök eller 1
  • msk torkad
  • 150 g halloumi (där innehållet av
  • laktos är max 1 g/100 g)
  • ½ citron saften
  • ½ kruka persilja
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka halvmånar. Skala och skär palsternackan i halvmånar. Kärna ur paprikorna och skär dem i grova strimlor. Skölj och strimla purjolöken grovt.
  2. Fräs grönsakerna med lagerblad och olja i en gryta. Häll på hela tomater, oregano, timjan, basilika, rosmarin och ramslök. Om det känns för torrt, tillsätt lite vatten. Rör om och låt puttra under lock på svag värme ca 40 minuter.
  3. Skiva halloumin och stek den gyllenbrun i en torr stekpanna. Smaka av ratatouillen med citronsaft, salt och peppar. Klipp över rikligt med färsk persilja och servera med halloumi och vildris.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.