Ratatouille
Ratatouille kan med fördel lagas i större satser och sedan frysas, för att sedan ta fram vid behov. Passar utmärkt till det mesta.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
pers
Ingredienser
  • 1 stor zucchini
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 lagerblad
  • olivolja
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 5 blad ramslök el 1 msk torkad
  • 0,5 citron saften
  • salt och peppar
  • 0,5 kruka persilja
Tillagningstid 60 min
Portioner
pers
Ingredienser
  • 1 stor zucchini
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 lagerblad
  • olivolja
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 5 blad ramslök el 1 msk torkad
  • 0,5 citron saften
  • salt och peppar
  • 0,5 kruka persilja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka halvmånar. Skala och skär palsternackan i halvmånar. Kärna ur paprikan och skär dem i grövre strimlor. Skölj och strimla purjolöken grovt.
  2. Fräs grönsakerna med lagerblad och olja i en gryta som rätten kan serveras i. Häll på hela tomater, oregano, timjan, basilika och rosmarin.
  3. Hacka ramslöken fint och tillsätt även den. Om det känns för torrt, tillsätt lite vatten. Rör om och låt puttra under lock på svag värme ca 40 minuter.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Klipp över rikligt med färsk persilja och blanda ner innan servering.