Ratatouille
Ratatouille kan med fördel lagas i större satser och sedan frysas, för att sedan ta fram vid behov.
Passar utmärkt till det mesta.
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
pers
|
Ingredienser
- 1 stor zucchini
- 1 palsternacka
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 purjolök gröna delen
- 2 lagerblad
- olivolja
- 2 burkar hela tomater à 400 g
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 0,5 tsk rosmarin
- 5 blad ramslök el 1 msk torkad
- 0,5 citron saften
- salt och peppar
- 0,5 kruka persilja
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka halvmånar. Skala och skär palsternackan i halvmånar. Kärna ur paprikan och skär dem i grövre strimlor. Skölj och strimla purjolöken grovt.
- Fräs grönsakerna med lagerblad och olja i en gryta som rätten kan serveras i. Häll på hela tomater, oregano, timjan, basilika och rosmarin.
- Hacka ramslöken fint och tillsätt även den. Om det känns för torrt, tillsätt lite vatten. Rör om och låt puttra under lock på svag värme ca 40 minuter.
- Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Klipp över rikligt med färsk persilja och blanda ner innan servering.