Renskavsgryta med rosmarin
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 2.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 2 tsk färsk rosmarin hackad
  • 240 g renskav eller viltskav
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk viltfond Bong
  • 1 tsk vitlöksolja
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 2 tsk färsk rosmarin hackad
  • 240 g renskav eller viltskav
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk viltfond Bong
  • 1 tsk vitlöksolja
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 2.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Finhacka salladslök och rosmarin. Skär den frysta skaven i strimlor. Fräs skav, salladslök och rosmarin i smör. Finfördela skaven försiktigt med en gaffel. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädde, fond och vitlöksolja. Låt koka ihop under omrörning ca 5 minuter.
  3. Servera renskavsgrytan med pressad potatis och rårörda lingon.