Nötkött
Renskavsgryta med rosmarin
Nötkött
Renskavsgryta med rosmarin
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
  • 800g potatis
  • 3 salladslökargröna delen
  • 2tsk färsk rosmarinhackad
  • 240g renskav eller viltskav
  • smör
  • salt och peppar
  • 2dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1msk viltfondBong
  • 1tsk vitlöksolja
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Finhacka salladslök och rosmarin. Skär den frysta skaven i strimlor. Fräs skav, salladslök och rosmarin i smör. Finfördela skaven försiktigt med en gaffel. Salta och peppra. Tillsätt matlagningsgrädde, fond och vitlöksolja. Låt koka ihop under omrörning ca 5 minuter.
  3. Servera renskavsgrytan med pressad potatis och rårörda lingon.