Risotto med pumpa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Risotto
  • 6 dl vatten
  • 2-3 msk grönsaksfond Bong
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 2 msk olivolja
  • 12 färska salviablad finhackad
  • 170 g arborioris risotto
  • 250 g hokkaido pumpa tärnad
  • salt och nymalen svartpeppar
Topping
  • 12-16 färska salviablad
  • 2 msk solrosolja
  • Parmesan
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Risotto
  • 6 dl vatten
  • 2-3 msk grönsaksfond Bong
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 2 msk olivolja
  • 12 färska salviablad finhackad
  • 170 g arborioris risotto
  • 250 g hokkaido pumpa tärnad
  • salt och nymalen svartpeppar
Topping
  • 12-16 färska salviablad
  • 2 msk solrosolja
  • Parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet tillsammans med grönsaksfonden, håll sedan på låg värme. Svetta salladslöken i oljan tills den är mjuk men inte brynt, i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt hackad salvia och sjud i någon minut.
  2. Tillsätt riset och blanda väl under några sekunder, så att hela kornen täcks med olja, häll sedan i en tredjedel av buljongen och låt sakta sjuda upp. Sjud tills nästan all vätska absorberats. Tillsätt pumpa, salt, peppar och lite mer buljong och fortsätt att sjuda försiktigt tills vätskan absorberats.
  3. Häll därefter på lite mer buljong, lite i taget, tills pumpan är mjuk och riset al dente. Du kanske inte behöver all buljong, men strukturen bör vara lös och krämig.
  4. När risotton är nästan klar, värm solrosolja i en liten kastrull och stek snabbt salviablad tills dom är krispiga - det tar bara några sekunder.
  5. Servera risotton med dom krispiga salviabladen på toppen och riv över rikligt med parmesan.