Risotto med rökt lax och limefärskost
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Risotto
  • 1 l vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 4 dl risottoris
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater à 400 g
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesanost riven
  • salt och nymalen svartpeppar
Limefärskost
  • 200 g laktosfri färskost
  • 2 lime finrivet skal
  • peppar
Till servering
  • 400 g kallrökt lax
  • rucola
  • limeklyftor
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Risotto
  • 1 l vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 4 dl risottoris
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater à 400 g
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesanost riven
  • salt och nymalen svartpeppar
Limefärskost
  • 200 g laktosfri färskost
  • 2 lime finrivet skal
  • peppar
Till servering
  • 400 g kallrökt lax
  • rucola
  • limeklyftor
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka upp vatten och fond, håll varm. Finhacka salladslöken.
  2. Fräs löken lite fort i olivolja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet, låt koka in. Späd med buljong i omgångar under omrörning.
  3. Häll på tomater och resten av vinet efter ca 10 minuter. Koka ytterligare i ca 10 minuter, eller tills riset är al dente.
  4. Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och parmesan. Smaka av med salt och peppar, rör om ordentligt och låt vila i några minuter.
  5. Blanda färskost med limeskal och peppar.
  6. Servera risotton med färskosten, kallrökt lax, rucola och några limeklyftor.