Risotto med rökt lax och limefärskost
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Risotto
- 1 l vatten
- 2 msk kycklingfond Bong
- 2 salladslökar gröna delen
- olivolja
- 50 g smör
- 4 dl risottoris
- 1,5 dl vitt vin
- 1 burk körsbärstomater à 400 g
- 1 kruka basilika
- 2 dl parmesanost riven
- salt och nymalen svartpeppar
Limefärskost
- 200 g laktosfri färskost
- 2 lime finrivet skal
- peppar
Till servering
- 400 g kallrökt lax
- rucola
- limeklyftor
Ingredienser
Risotto
Limefärskost
Till servering
|
Instruktioner
- Koka upp vatten och fond, håll varm. Finhacka salladslöken.
- Fräs löken lite fort i olivolja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet, låt koka in. Späd med buljong i omgångar under omrörning.
- Häll på tomater och resten av vinet efter ca 10 minuter. Koka ytterligare i ca 10 minuter, eller tills riset är al dente.
- Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och parmesan. Smaka av med salt och peppar, rör om ordentligt och låt vila i några minuter.
- Blanda färskost med limeskal och peppar.
- Servera risotton med färskosten, kallrökt lax, rucola och några limeklyftor.