Röd paprikasoppa
OBS! Enl senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 6
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 1 burk krossade tomater á 400g
  • 1 msk vitlökolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • finhackad färsk persilja
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 1 burk krossade tomater á 400g
  • 1 msk vitlökolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • finhackad färsk persilja
Votes: 6
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och strimla paprikan. Skala och slanta morot och palsternacka. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter, tills de är gyllene och mjuka. Rör om då och då.
  3. När grönsaker är klara, lägg dem i en kastrull. Häll på hälften av vattnet, fond och krossade tomater. Mixa slätt med en stavmixer. Värm soppan på medelvärme, häll på resten av vattnet och smaksätt med vitlöksolja, paprikapulver, salt och peppar.
  4. Strö över finhackad persilja och servera med ett gott bröd.